Miréna-problémy

Dobrý den, mám dotaz, je to již přesně půl roku od kdy mám zavedou MIRENU, od té doby neustále špiním, krvácím, teď třeba asi už 3 týden krvácím, stále mě bolí břicho jako při MS, nemám chuť od té doby na sex navíc i také zapáchám, nemůžu mít ani poh.styk, manžel mě na to upozornňuje, je mi strašně trapně! Dr. mi dával ascorutin, ten nepomohl, teď beru asi už 4měsíce detralex 1×2, také nic, chce jí posunout nějak víc k fundu, ale že jinak sedí dobře, chce to udělat v narkoze, že vyčistí rovnou i dělohu, jsem už z toho zoufalá, nevím někdo píše, že po roce to ustoupilo, ale já mám obavy, že u mě ne! A tak přemýšlím, že si jí při tom nechám asi vyndat, představa, že mi jí budou vyndavat bez narkozy, je hrozná, ale nejen to, čekat další půl rok, trpět, bolestí, mít neustále vložky ve dne i v noci a nemít sex,který mám v ráda a teď na něj nemám ani pomyšlení, mě nějak netěší! Prosím poraďte, vyčkat nebo vyndat? Jo jinak sem si jí nechala zavést kvůli tomu, když sem měla menzes, tak sem hrozně krvácela! Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nitroděložní tělísko Mirena může opravdu poměrně dlouhou dobu po zavedení způsobovat problémy s nepravidelným špiněním až krvácením. Pokud je dobře umístěné a podle UZ je nízká sliznice v dutině děložní, doporučuji užívat cyclo3Fort 2x1 denně. Pokud je tělísko posunuto, nejdřív je potřeba ho vrátit do správné polohy. Vyndání tělíska bych doporučovala až jako poslední možnost.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: