Mirena, hormonální nerovnováha,nadměrné ochlupení

Dobrý den aní doktorko, od 19ti let mám zavedenou Mirenu. Nyní je mi 22 a od jejího zavedení trpím nadměrným růstem tmavých chloupků.Spíše chlupů a to v podstatě všude. Jistě v tom hraje roli, že jsem tmavovláska, ale do té doby tento problém nebyl tak výrazný. Proto bych se ráda zeptala, jestli se vše vrátí do normálu, až Mirenu vysadím? Ráda bych se dozvěděla nějaké bližší informace. Velmi děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mirena je antikoncepční systém s lokálním působením hormonu levonorgestrelu. Zavedení Mireny by nemělo tedy celkově ovlivňovat růst tělesného ochlupení ani jiné celkové projevy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: