Mirtazapin

Dobrý den, opakovaně s přestávkami a pokusy o vysazení užívám ant Mirtazapin na noc 1/2 tablety 15mg. Teď jsem se pokoušela asi dva měsíce bez ant a 14dni užívám bylinkovou léčbu, jejíž součástí je i třezalka tečkovaná, která se nemá s mirtazapinem kombinovat, dokonce se tam píše nebrat pokud v poslednich 2 týdnech, ale dostávám se do fáze, že v noci nespím a nezbývá mi nic jineho než je znovu nasadit. Co hrozí s jak dlouho skutecně musím čekat, abych si více neublížila?musim opravdu čekat dva tydny? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Mirtazapin a třezalka se nemá kombinovat pro riziko serotoninového syndromu (projevuje se neklidem,třesem, zvracením, zmateností, křečemi). Toto riziko není sice příliš velké, ale jde o potenciálně závažný stav. Pokud užíváte třezalku a trpíte nespavostí, zkuste krátkodobě třeba volně prodejné léky (Persen, Novo Passit apod.).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: