Mononukleoza

Dobrý den, přítelovi dnes potvrdili infekční mononukleózu. Je možné, že jsem tzv. zdravý nosič? A může mě v tomto případě tedy nakazit? Mohly by se u mě příznaky projevit až po delší době? Pokud mě do teď nenakazil, jak vysoká je pravděpodobnost, že by mě ještě nakazit mohl? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Všechny uvedená varianty jsou možné - můžete být zdravý nosič, přítel vás může nakazit mononukleózou, pokud jste ji dosud neprodělala a příznaky se mohou objevit až po delší době (po tzv. inkubační době). Pokud nebudete mít obtíže, vyšetření není nutné.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: