Mononukleoza

Dobrý den, mám dotaz. Do února mám dietu a omezenou fyzickou námahu. Prosím vás, měla jsem mononukleozu..ale prý pouze mírnou. Žádnou teplotu jsem neměla a únava po 2 týdnech přestala a cítila jsem se fit. Moje doktorka si myslí, že jsem slabá a že bych se na lyžích ani na bruslích neudržela. Já vím, že moje tělo v žádném případě slabé není....vůbec se tak necítím. Když vím, že jsem mono neměla tak závažný ...a vůbec se necítím slabá..mohla bych jít pomalu bruslit...nebo pomalu lyžovat? Dietu jsem teď o svátcích moc nedodržovala...snad to nevadí? Já prostě nechápu, proč musím dodržovat dietu další 3 měsíce, když mi doktorka řekla, že už jaterní testy jsou v pořádku? Chtěla bych alespoň lyžovat....Děkuji za odpovědi!!! :))

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Magdo. Každý organizmus je zcela jedinečný a platí to i o rekonvalescenci po infekční nemoci. Pokud se fyzicky cítíte dobře a plná síly, tak není důvod Vám ve fyzické aktivitě dále bránit. Začněte své tělo zatěžovat zvolna a postupně zvyšujte zátěž. Co se týče diety, již se dnes od tvrdých diétních opatření upouští. Postačí dodržovat základní pravidla zdravého stravování: jíst pravidelně, nepřejídat se, volit čerstvou stravu, vyhýbat se smaženým a kořeněnným jídlům.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: