Mononukleóza

Dobrý den, ráda bych se zeptala na pár otázek ohledně mononukleózy (diagnostikovali mi ji před týdnem). Chci se zeptat, zda má ona samotná nějaký vliv na účinek antikoncepce, popř. když beru antibiotika. Pak by mě také zajímalo jak dlouhá je doba, kdy se může ode mě člověk nakazit. Přesněji tedy, jak dlouho se nemohu políbit s přítelem nebo s ním mít styk. Mohl by se touto cestou nakazit i on? Děkuji Jolana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mononukleóza je virové onemocnění, proto na antibiotika nereaguje. Antibiotika samotná účinek antikoncepce snižují, proto se doporučuje po dobu léčení používat i bariérovou antikoncepci. Co se nákazy týče, inkubační doba je 6 týdnů. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: