Mononukleoza

dobrý den chci se zeptat jestli při mononukleóze můžu dál brát antikoncepci jmenuje se Sunya. mám problémy s měsíčky a tak jí beru hlavně z tohoto důvodu. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepce Sunya se má vysadit při těžkém jaterním onemocnění až do normalizace jaterních testů. Jelikož při mononukleoze bývají játra postižena, i když většinou jen mírně, doporučila bych Vám ji vysadit, zvlášť pokud ji berete jen pro nepravidelnou menstruaci. Až budou jaterní testy v pořádku, můžete ji zase bez obav brát. Zdravím a přeji brzké uzdravení.

MUDr. Lea Blahníková
MUDr. Lea Blahníková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Obvodní lékař, Vidnava

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: