Mononukleoza

Moja dcéra (11 mesačná) mala 2 dni teploty od 39-40 stup., na tretí deň sa nám podarilo znížiť na 38,6. Nevidieť žiadne ochorenie, ani nádcha, ani chrípka, ani angína, ani hnačky. Vraj má trošičku červené hrdielko. Krvné testy: Glukóza- 5,13 (2,8-4,4), CRP- 3,12, leukocyty (WBC-) 10,6 (4-10),lymfocyty%- 27 (39-53), monocyty%- 16,8 (1,7-6), neutrofily-abs.poc- 5,8 (1,4-3,3), monocyty-abs.počet- 1,8 (0,1-0,5), Str.obj.erytr.(MCV) -77,6 (80,2-91), neutrofily%- 55,1 (29-39). Prosím o odpoveď, či krvné testy môžu nasvedčovať mononukleoze, alebo aký je Váš názor. Žiadať o následné krvné testy? Vrelá vďaka za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Z dostupných výsledků nelze mononukleozu jednoznačně potvrdit ani vyloučit. Bylo by nutné doplnit serologii EBV a CMV - tzn. z krve prokázat či vyloučit protilátky proti virům, které mononukleozu způsobují. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: