Mononukleoza

Dobry den, momentalne jsem na par tydnu mimo CR a nez jsem odjela, lekar mi z krevnich testu zjistil, ze mam mononukleozu. Pro jistotu mi napsal antibiotika - 3 tablety Azitromycinu. Pro pripad, ze by se mi zhorsil stav behem pristich dvou tydnu. Tesne pred odjezdem jsem jeste davala na testy moc a z te mi zjistili, ze mam jeste navic streptokoka. Doktor uz v ordinaci nebyl, abych s nim probrala, zda mam teda zacit uzivat antibiotika nebo ne. Ted jsem jiz mimo CR a nevim si rady....Prosim tedy o radu. Dekuji

Odpověď odborníka:

Vše záleží na klinickém stavu, antibiotika mononukleózu neléčí a přítomnost streptokoka v moči nepotvrzuje močovou infekci. Nevidím tedy důvod, proč antibiotika užívat.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: