Možnost těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je mi 20 let a už 5 měsíců neberu antikoncepci. Můj normální cyklus je 30 dni ale minulý měsíc jsem mela tyden spozdeni takze tedy 37 dni. Je mozny i takto otehotnet? Nebo je to moc dlouhý cyklus. A co muzu dělat, aby se to srovnalo? Snazime se o miminko. Moc děkuji za odpověď. Hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Je vhodné zjistit, zda a popř. kdy u Vás dochází k ovulaci. Kromě komerčně vyráběných testů, které lze zakoupit v lékárně, máme možnost toto sledovat pomocí ultrazvuku. Pokud i přes delší cyklus u Vás k ovulaci normálně dochází, není potřeba dále nic řešit - maximálně v den ovulace plánovat pohlavní styk. V případě, že k ovulaci nedochází, popř. je něco jiného neobvyklého, pak se nastavuje léčba. To je ale složitější a je potřeba řešit se svým lékařem.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: