Může se zubní infekce projevovat i jinde po těle?

Dobrý den. Před cca 5-ti lety mě začal bolet zub. Otěhotněla jsem a paní doktorka ho po vyvrtání nechala v těhotenství otevřený a po té rentgen, nasadila čep a korunku. Několikrát jsem upozorňovala na bolest, ale byl to prý subjektivní pocit. Teď jsem změnila lekaře a odhalil pod ním váček. Že až bolest nesnesu, musí ven. Přibližně ve stejné době před lety, se mi začel objevovat exem. Malé hnisavé puchýřky, po prasknutí se obnovují, slévají do ploch a svědí neuvěřitelně. V nejhorší fázi jsem neměla kůži na hřbetu ruky,jen mokvavou kaši. Objevuje se spíš pouze na horní straně rukou a vnitřním zápěstí, ale vyjmečně i jinde.Kožní si neví rady, kontaktní alergii jsme vyloučily. Pomáhají různé léčby i změna prostředí, ale do pár týdnů je to zpět. Prý zbývá infekce ... mohl by se takto projevit vleklý zánět zubu?? Případně jaké další komplikace bych mohla očekávat? Je lepe nechat zub rychle vytrhnout? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k celkovému obrazu je třeba provést pečlivé komplexní vyšetření dutiny ústní včetně rentgenů aby se odhalila případná chronická ložiska infekce v okolí zubů. Pokud je oslabená imunita, mohou chronické záněty negativně ovlivňovat celý organismus. S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: