Může to být astma?

Dobrý den chtěla bych se zeptat trpím únavou, úzkostí občas se přidá mírná deprese, bolest na hrudi a mezižeberních svalů, pod pažím,a mezi lopatkami. Dokonce i bolest svalů. Trpím zahleněním, kašlu i polykám hleny. Občas se přidá mírná bolest hlavy. Utrpěla jsem asi 2 krát zánět nosních dutin. Když se chci nadýchnout z plných plic nejde to mám pocit sevřeného hrudníku, který mě občas i svědí. Rychle se zadýchávám. Trpím alergii na Nikl, psy, roztoče, Lauryl Sulfát, a Cocamidopropyl Betaine. Chtěla bych se prosím zeptat jestli tyto příznaky můžou znamenat ASTMA? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle Vašich příznaků se nedá vyloučit, že se o astma bronchiale může jednat. Větší riziko máte i z důvodu, že jste alergička. Alergická rýma zvyšuje riziko výskytu astmatu u pacienta cca až o 30-50 %. Doporučovala bych spirometrické vyšetření, vyšetření FENO /vydechovaný oxid dusnatý - ukazatel alergického zánětu v dolních cestách dýchacích/.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vývoj novorozence
Články: Vývoj novorozence
Novorozenecké období trvá...
Přestaňte kouřit ze dne na den: šance na úspěch je velká
Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Články: Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Zánět vedlejších nosních...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kožní útvary zvané moluska umí zlikvidovat homeopatika
Pooperační bolest
Články: Pooperační bolest
Chystáte se na svou první...
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: