Může to být borelióza a nebo blázním

Dobrý den, měla bych začít tím, že žiji v Anglii, kde se člověku normální zdravotní péče nedostane. Před rokem mi pod celkovou narkózou vytrhli spodní zuby moudrosti. Pan chirurg mi řekl, že to byla velice obtížná procedůra, kořeny byly zakroucené v kosti. Bohužel mi při operaci podráždili/poškodili nerv, takže jsem skoro půl roku necítila bradu, spodní ret a po roce mám citlivost zpátky tak na 70%. Druhý den po zákroku mě šíleně boleli oči, vadilo mi denní světlo a objevilo se mi v očích moře zákalků. To trvalo několik dnů, zákalky zůstali a stále jich přibývá. Ke všemu se přidalo zrnité vidění (visual snow), záblesky v očích, ztráta ostrého vidění jen po pár sekundách soustředění, zorné pole se třepe když jím, chodím ... dělá se mi z toho zle jako na lodi. Přidaly se zalehlé uši, zvonění a tlak v uších, bolesti hlavy, zad a krku, tik v očním víčku a v uchu, ostré píchání po celém těle, křeče v krku a uších, závratě, alergie, bolesti kloubů, mravenčení v rukou a nohou, pálení kůže, svědění, je mi neustále zima, cítím se slabá a unavená. Dva měsíce po operaci jsem měla sníženou citlivost kůže, nebyla jsem schopná poznat teplotu vody, necítila jsem pořádně bolest a citlivost genitálií byla skoro nulová. Pan neurolog se mnou po 5ti minutách vymetl s tím, že se potřebuju uklidnit. Obvodní lékař mi neustále cpal antidepresíva. Po dlouhých měsícíh hledání jsem konečně našla "normální" paní doktorku, která mě poslala na oční, MRI krku a čelistních kloubů (všechno v normě) a taky na krevní lesty na Lyme. Výsledky ukázaly IgM negativní, IgG positivní. Paní doktorka mi vysvětlila, že jsem boreliózu měla, ale momentálně není aktivní a tak se mnou nic dělat nebudou. Posílá mě na konzultaci ke specialistovi na tropické infekční nemoci v Londýně. No moc jim tady nevěřím. Ráda bych slyšela Váš názor. Může borelióza způsobit všechny mnou popsané problémy? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Moc ráda bych Vás nějak potěšila,hlavně asi svým způsobem "uklidnila".Myslím,že ale sama chápete,že internetová poradna je velmi omezená služba pro člověka,který se necítí dobře a má mnoho rozličných obtíží..Tak jen pár slov na téma serologie borelios-víte,jde vlastně o obecnou reakci organismu na kontakt s infekčním agens.Ve většině případů jsme schopni i bez "záchranných"léků-antibiotik-infekci díky vlastním imunitních schopnostem překonat.Vytvoření protilátek třídy IgM ve fázi akutní,a následně "paměťových"protilátek typu IgG je výrazem adekvátního zpracování kontaktu bez přechodu do chronicity.K dalším příznakům se neodvážím vyjádřit -k tomu je oprávněn jen lékař,který měl možnost Vás vyšetřit.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poznejte rozdíl mezi astmatem a zánětem průdušek
Články: Poznejte rozdíl mezi astmatem a zánětem průdušek
Zánět dýchacích cest je...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Chlamydie mohou být příčinou vzniku onemocnění kloubů
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trávení jako zrcadlo stresů
Články: Trávení jako zrcadlo stresů
Trápí vás dlouhodobě...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Při bolestech spojených s rakovinou pomáhají masáže
Články: Při bolestech spojených s rakovinou pomáhají masáže
Pokud jste již někdy byli...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Články: Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Zubařské křeslo není zrovna...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: