Může to být psychogenní kašel?

Dobrý den, mám diagnostikovanou sníženou imunitu, jsem stále zmrzlá a těžko se zahřívám, a mám suchý kašel. Na imunologii mi astma nepotvrdili, nasadili Rybomunyl. Má doktorka mě posílá na plicní a na psychiatrii. Jsem mírně úzkostnější, ale nemám žádné deprese apod. - může toto být příčinou kašle, který se objevuje vždy jen při CHLADNÉM POČASÍ (tedy podzim/zima)? Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Kašel, který se objevuje jen v chladu může být také projevem alergie, ale i projevem oslabené slizniční imunity. Pluicní vyšetření by určitě stálo za to. Po Ribomunylu by asi také mohlo dojít ke zlepšení. Ale na všechno testovat neumíme.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x