Můžu otehotnět?

Dobrý den, beru HA, v pondělí jsem doprala poslední pilulku a teď mám 7 denní pauzu. Ještě ve středu jsem měla se svým přítelem nechráněný pohlavní styk a dnes (pátek) jsem byla na extrakci osmičky a dostala jsem antibiotika Augmentin, která snižují účinnost antikoncepce. Je možné že bych mohla otěhotnět? Vím, že spermie mohou přežít v těle několik dní. Navíc jsem dnes měla menstruaci dostat a nedostala jsem jí. Při extrakci mi ale sestřička dala kapsli proti krvácivosti. Může ta kapsle mít vliv i na menstruaci? Děkuju za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívejte antikoncepci i bariérovou, min. 7 dní ještě po dobrání antikoncepce. Cyklus může někdy vynechat, ale pokud jste brala antikoncepci pravidelně a antibiotika až dnes, tak těhotná byste být neměla.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: