Mycoplasma pneumoniae

Dobrý den, asi tak měsíc jsem marodil, než mi zjistili mycoplasma pneumoniae a ještě myslím, že jsem měl pozitivní chřipku A nebo jak to bylo ve výsledcích. Bez teplot. Ve středu to bude 2 týdny co beru Klacid 500. Lékařka mi řekla ať si vezmu poslední v úterý. Mě pořád pobolívá v krku. Může to být po dlouhodobé nemoci? Tvrdí, že poslech a krk jsou v pořádku.

Odpověď odborníka:

Antibiotikum Klacid léčí mimo uvedená Mysoplasmata také většinu bakterií způsobujících zánět v krku. Pokud vás pobolívá v krku i přes antibiotickou léčbu, je možné, že se jedná o virovou angínu, na kterou antibiotika nezabírají. Je třeba léčit symptomaticky: kloktat např. šalvějí a dávat na krk Priessnitzův obklad. Pokud by obtíže přetrvávaly delší dobu, doporučuji navštívit ORL lékaře, aby vás vyšetřil.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: