Mykobakterium

Dobrý den, přítelovi našli v krku někde u ohryzku drobné výrůstky, vzali histologii a stěr. Prý mykombaterium. Má Ciprinol. Já jsem ale měla kondylomata, občas se mi vrací a mám strach, jestli se nejedná o tu papilomatozu. Teď má brát atb, pak jde na kontrolu, uvidí, jestli se ten krk tím vyčistí a pak se bude uvažovat co dál. Myslíte, že by ta mykobakterie mohla souviset třeba s tím, kdybych měla kvasinky?? V minulosti jsem měla i chlamydie a ureaplasmata, tak se bojím, jesttli za nákazu přítele nemohu já. Děkuji, Radka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno Radko. Popravdě nejsem z Vašeho dotazu příliš moudrý. "Mykobakterie" jsou původci tuberkulosy, kterou, jak předpokládám, Váš přítel nemá. Výrůstky v krku mohou samozřejmě být způsobeny i papilomavirovou infekcí (chlamydiemi a ureaplasmaty ne), kterou přítel může mít od Vás. Dotazy je třeba směřovat na lékaře, se kterým přítel problém řeší.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: