Mykoplasma

Mám pozitivní Ig a IgM protilátky na mykoplasmu pneumoniae (aktivně probíhající infekce) a hodnota IgA je hraničně. Dále dle testu Elisa mám pozitivní protilátky IgA na plicní chlamýdie. Dostala jsem Doxyhexal 100 mg na 14 dní. Beru ho již přes týden, první tři dny jsem zaznamenala zlepšení, ale poté se mé příznaky vrátily (bolesti v krku, levém nadbrišku, svalů a kloubů, zvýšená teplota a nadměrná únava) a přetrvávají stále. Myslíte si, že zmíněných 14 dní je dostatečných na úplné vyléčení? Nebylo by lepší prodloužit léčbu na 3 týdny při mém stavu? Je tento stav normální a antibiotika účinkují jen prostě pomalu nebo to může znamenat, že antibitotika nezabírají a byly by lepší makrolidy? Klid na lůžku dodržuji poctivě, můj praktický lékař má nyní dovolenou. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Používejte přípravek Doxyhexal tak, jak vám lékař předepsal, po 14 dnech jděte na kontrolu, pokud vám nebude dobře, lékař vás vyšetří a určí, zda léčbu ještě protáhnout, nebo vyměnit za jiný typ ATB. Často stačí léčba na 14 dní, ale je to individuální, někdy je nutno léčbu prodloužit, záleží na klinickém stavu. Pokud má lékař dovolenou, má určen oficiální zástup.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x