Nadledviny

Dobrý den paní doktorko děkuji vám moc za odpověď, ještě bych se ráda zeptala, teď chodím za doktorkou na gastro, protože mám střevní potíže, jinak se léčím s Ulcerózní kolitidou, tý jsem řekla jaký mám potíže a řekla mi,že mě pošle na různý vyšetření krve a moče, taky mi na dotaz nadledvinek řekla,že u těchto obtíží endokrinologickejch bývá spíš tlak vyšší a že mi udělá jen základní vyšetření, nevím jestli tím myslela testosteron, kortizol apod. Na kontrole štítné žlázy jsem byla před 14 dny, tam jsem taky doktorce řekla jaký mám potíže, hlavně to pocení nadměrný a odpověděla mi na to stejně jako praktická doktorka, že to bude asi u mě spíš psychického rázu a v té době jsem jim říkala, že psychika je lepší než byla, ale to prý nevadí, takže už vůbec nevím na koho se obrátit a jak jim vysvětlit, že tohle pocení jsem v životě nepoznala a že bych ráda to endokrinologické vyšetření, mohu je sama o toto vyšetření požádat? A musím mít na Endokrinologii žádanku od praktické doktorky nebo mužů endokrinoložce zavolat sama. Taky jsem se setkala s odpovědí, že prostě někdo stárne a tím se víc potí, ale mě se tyhle odpovědi vůbec nezamlouvají. Lidi kolem mě na mě koukají jak jsem mokrá i když oni nejsou,jedu autobusem v 7 ráno i když mělo bejt teplo celej den, ale ráno v tuto dobu mě to opravdu zaskočilo, lidi tam seděli jakoby nic při zavřenejch oknech a já byla celá od potu, čurky po celé horní části těla a potila jsem se strašně i v metru kde jinak bývá chladněji, i doma rodiče na mě koukají a maj někdy obavu, že to se mnou šlehne, ale snažím se hodně pít. Už si opravdu nevím rady na koho se obrátit aby mi pomohl. Jinak doktorka na gastru mi udělá krevní test na autoimunitu, protože tam před rokem byla positivní ANA, nevím co to znamená a ohledně unavovýho syndromu díky neustálé unavě a občas zvýšenejm teplotám hlavně večer, teploty byli už před rokem po dobu 3 měsíců. Děkuji vám moc za jakoukoli radu a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvýšené pocení může být příznakem chronického zánětu. Může být také známkou nedostatku vitamínu D...občas se s tím setkávám a pokud máte ulcerozní kolitis, deficit vitamínu D by mě nepřekvapil. Vitamín D navíc podporuje imunitu a má řadu jiných výzanmných účinků, které se netýkají jenom kostí. Bez doporučení můžete navštívit vašeho endokrinologa. Pokud ale přicházíte s podezřením na jiný problém, je lepší mít vše vypsáno od praktického nebo jiného lékaře. Pokud byste se rozhodla pro jiného endokrinologa, většinou doporučení vyžadují. Přeji hodně štěstí

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: