Nasledky

Kdyz bylo memu synovi 9 mesicu, byli jsme na dovolene, kde jsme absolvovali cestu autobusem, ktery byl v dopravni spice asi sestkrat vybrzden. Mohlo se jednat o rychlost kolem 30 az 40 km/hodine. Kocarek stal kolmo ke smeru jizdy. Muj syn se projevuje dosti inteligentne, az na to, ze temer ve svych 4 letech neumi nic nakreslit, jen cmara barvy na papir. Je take velice hyperaktivni a ma problemy s chovanim-jen doma. Ve skolce s nim nejsou zadne vaznejsi problemy. Chtela bych se zeptat jestli by lekar odbornik dokazal odhadnout jestli mohlo dojit ke krvaceni do mozku a k jeho otokum, jestli je pravdepodobna atrofie nekterych casti mozkove tkane a jestli by nam doporucil magnetickou rezonanci do budoucna? Dekuji Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lenko, spojitost je velmi nepravděpodobná, ale je možné nechat synka vyšetřit neurologem, který by odchylky odhalil a případně doporučil další vyšetřování včetně zobrazení mozku magnetickou rezonancí. Ve Vašem případě bych ale spíše doporučila vyšetření dětským psychologem, který odhalí případný nerovnoměrný vývoj dovedností u Vašeho synka a poradí Vám, jak s ním pracovat a dále ho rozvíjet. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: