Naštíplý malíček

Dobrý den. Mám na Vás dotaz ohledně naštíplého malíčku pravé ruky ve 3. článku (blíže ke dlani). (Je mi 14 let a hojim se rychle.) Naštíplou kost v tomto prstu už mám týden a půl a zajímalo by mě, jak dlouho to mám ještě mít a jak dlouho potrvá rehabilitace prstu? Prst mám ve fixační dlaze, kterou jsem si připevnil sám obvazem, protože mi moc nedržela. Než mi dali tu dlahu, tak jsem mohl stím prstem hýbat, ale ted je už nehybný a když to zkusím tak to bolí. Doufám, že to budu moc sundat co nejdřive kvůli prázdninám. Děkuji moc za odpověd

Odpověď odborníka:

Žijeme v civilizaci a úpravu dlažky, na čemž velmi záleží, by si neměl pacient provádět sám, může pozuději být následkem třeba změna osy prstu. Jinak dlažka ale dobře fixovaná 3 týdny, rehabilitace stejně. Tato část kosti se hojí velmi dobře. Ale nic se nemá podceňovat. Zajděte si na kontrolu k vašemu lékaři. Na chirurgii.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x