Naštíplá nártní kost

Dobrý den, 30.12. jsem si špatným našlápnutím ze schodu naštípla nártní kost (5. nártní), jela jsem na pohotovost, kde mi nohu dali po koleno do dlahy ze sádry, nemohla jsem na ni chodit, chůze pouze o berlích. Dnes jsem šla na kontrolu (na pohotovosti mi bylo řečeno, že po 10 dnech dostanu ortezu a budu muset nosit pevnou obuv, ale budu moci chodit), dnes 10.1. mi ovšem nohu opět dali do sádry, je to opravdu potřeba pro pouze naštíplou kost? Mám ji mít dalších 10 dní a pak prý další, která už bude ale došlapovací. Mám v úmyslu po těchto 10 dnech tu další sádru odmítnout... hrozí mi nějaké komplikace? 21 dní v sádře by mělo být dostačující, ne? Co bych pak měla s nohou dělat, když sádru odmítnu?

Odpověď odborníka:

Sádra a později hodící sádrový obvaz je to nejlepší, co jste na zlomeninu mohla dostat, ortéza zdaleka tak dobře nefixuje. 21 dní je doba krátká a podle mne i málo dostatečná. Doporučuji se řídit radami vašeho lékaře po sejmutí sádry rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: