Naštípnutá nártní kost

  • Dotaz od: terbrabcova
  • Publikováno: 18.1.2014
  • uLékaře.cz

Dobrý den, při špatném našlápnutí na schodech jsem si naštípla nártní kost. Doktor mi ještě před shlédnutím RTG snímku řekl, že s nohou nic nemám a můžu na ní normálně chodit. Když ale viděl RTG snímek, nohu mi dal do odlehčené sádry. Mám jí jen kousek nad kotník. Řekl mi, že sádru dostanu na chvilku. Mám jí od 10.1. a včera (17.1.) mi řekl, že mám 31.1. přijít na kontrolu. Myslím, že s nohou v podstatě nic nemám. S odlehčenou sádrou normálně chodím, bez berlí, jak mi doktor řekl. Prý chodím velice dobře. Je možné, že by mi 31.1. už sádru mohl sundat? Potřebovala bych být na víkend (1.2.-2.2.) bez sádry. Mám počítat s bolestmi a s tím, že nebudu moct na nohu došlápnout po sundání sádry? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, Terezo. Pokud se jedná o nekomplikovanou zlomeninu, spíše než sádru nad kotník (typicky bývá až pod koleno) bych zvolil nějakou formu ortézy ať už s možností došlapu nebo bez něj. Dopředu bych nepočítal ani s bolestí a ani s omezením pohybu, ale samozřejmě je to možné. Uvidíte sama, dopředu tomu kromě fixace nelze jakkoliv předcházet. Hezký večer.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x