Natažený přední stehenní sval

Dobrý den, včera jsem Vám psal ohledně problému s predním stehenním svalem ( viz níže), děkuji Vám za odpověď. Chtěl bych se zeptat zda můžu sval již pomalu protahovat, nebo třeba lehký běh a nebo toto vše až uplně odezní bolest. Od úrazu jsou to již 3 týdny. Dekuji Dobrý den, Při fotbale při odkupu mě pichlo ve předním stehenním svalu. Stehno na pohmat bolestivé ale chodit jsem mohl, 14 dní jsem užíval wobenzym. Na vyšetření u ortopeda mě bylo řečeno že to nic není a napsáno toto : Chůze bez napadání, palp. Citlivost na pravém třísle, fl. v P kyčli 100st., svalový defekt palpacne nehmatny, hematon není. Sono: bez svalového defektu či hematomu RTG: bez traum: změn skeletu Je to již tři týdny a stehno stále při určitých pohybech bolí a začíná do toho bolet tříslo a kycel, přitom celou dobu se snažím nohu co nejméně zatěžovat. Je to podle vás normální? Děkuji Pave Odpověď odborníka: Takový průběh může být skutečně normální. Distenze svalu opakovaně se projevuje ve vzniku tendinozy svalu, případně i entezopatie v místě jeho úponu. Taková změna se projeví zánětlivým infiltrátem, lemem, v místě úponu svalu na kost. tyto změny bolí. Jedině správné po řádném vyšetření, které bylo, je omezení až vynechání zátěže, fyzikální a postupně pohybová léčba na rehabilitaci. Medikace vitaminy a nesteroidní antirevmatika typu Ibalginu krátkodobě. Stav se pomalu upravuje.

Odpověď odborníka:

Na místě je pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Po 4-5 týdnech již zkusit proklusávání a lehký běh, samozřejmě záleží na potížích a rozsahu případného defektu svalu a stavu jeho zhojení. Plnou zátěž lze očekávat po 3 měsících. Rovněž záleží na typu sportu. Fotbal, tenis patří mezi nejnáročnější.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Náhrada za warfarin Jsem již rok léčena Warfarinem pro ředění krve - našli mi...
  • Zahlenění + ucpaný nos Už 2 roky mně střídavě trápí zahlenění a občas i...
  • V penicilín Moje praktická lékařka mi předepsala na angínu V penicilín...
  • Krevní obraz Od detstva mam nizke hodnoty zeleza v krvi-5,2...neut mam40,7 a...
  • Bolest žaludku Potřebovala bych poradit. Už přes půl roku mám bolesti žaludku...
 
Naposledy čtené: