Negativní vliv laserové kopírky na plod

Dobrý den.Jsem v 10 týdnu těhotenství a mám dotaz,zda mohlo 2 hodinové kopírování na laserové kopírce negativně ovlivnit vývoj plodu.A prosím ještě o zodpovězení dalšího dotazu.V 5 týdnu se mi objevil opar na rtu.Podotýkám,že se nejednalo o primainfekci, na opary trpím.V té době jsem jej získala od svého syna.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pobyt v blízkosti laserového zařízení by se na vývoji plodu neměl projevit, protože přístroj negeneruje záření, které by mohlo podle mě dostupných zdrojů mít teratogení účinky. Pokud opary trpíte, pak se nejedná o zvýšené riziko. Pokud se ale objevil v jiné než obvyklé lokalizaci, bylo by vhodné navštívit lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: