Nespavost

Dobrý den.Děkuji za minulou odpověď. Chtěl bych se zeptat,zda mohu užívat Mirtazapin součastně s melatoninem. Po Melatoninu někdy na 2 hodiny usnu jindy ne.Mirtazapin jsem vysadil,protože jsem přestal spát i po nejvyšší dávce 45 mg a v lékárně mi řekly,že když si chci vzít Stilnox,abych se alespoň trochu vyspal,tak nesmím brát Mirtazapin,protože bych se ráno neprobudil.Všude se píše,že by nespavec neměl přes den polehávat v posteli,ale když já už to kolem 12.00 nemohu únavou vydržet,tak mě bolí oči,že je musím alespoň na chvíli zavřít a pak se mi trochu uleví,samozřejmě ani ve dne neusnu,jsem jen příšerně unavený.Škoda,že spánková laboratoř je jen v Praze a objednací doba je okolo 3 měsíců. To je opravdu rychlé léčení! Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den..víte, Vaše poslední věta vyjadřuje velmi pravdivě naši lidskou přirozenost- přáli bychom si "rychlé léčení". Jenže- spánek náleží k těm nejsložitějším produktům činnosti lidské nervové soustavy. V žádném případě bych, být Vámi, nezačínala bez konsultace s ošetřujícím psychiatrem, léčbu melatoninem/ta má zcela jinou filosofii a je určena pro specifickou skupinu nespavců../ Vím, že jsem Vám v zásadě nic moudrého nenapsala, ale ráda bych Vás podpořila v úsilí vytrvat, počkat na termín u spánkologů, prostě- mít s námi, lékaři, trpělivost..Umíme pomáhat jen velmi skromně, ale člověk je prostě složitý..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: