Nespavost po porodu

Dobrý den, jsem 7 měsíců po porodu a již 3 měsíce trpím nespavostí. Lékařka mi napsala Lexaurin, že prý je to od nervů a ze stresu. Mám stále bušení srdce v břišee a břicho mě i bolí. Léky moc brát nechci z důvodu kojení. Večer usnu, ale v noci se vzbudím a již neusnu. Stále se nutím usnout, ale je to tím horší. Lexaurin (3) jsem brala nyní týden 1/2 tablety a spala jsem bez problémů. Po týdnu jsem vysadila a vše je zpátky. Mám pocity napětí již z toho, že vím, že prášek mít nebudu a že se tedy nevyspím. Trvá to již dlouho a já jsem unavená a přitom tu musím být pro syna. Pomozte. Je možné navštívit nějakou spánkovou laboratoř, kde by zjistili původ a příčinu nespavosti? Děkuji mnohokrát za odpověď, Martina.

Odpověď odborníka:

Paní Martino, dobrý den! Spánkové laboratoře existují, ale podle popisu a podle toho, že Vám tak dobře zabírá Lexaurin soudím na to, že máte potíže se svou nervozitou. Pomohly by vám nějaké metody duševní hygieny - třeba dechová cvičení. Váš spánek je rozhozen nutností kojení. Myslím, že byste pomalu mohla přemýšlet o ukončení nočního kojení a nadále kojit již jen přes den. Pro matky, které v noci kojí, je nedostatek spánku a jeho nízká kvalita obvyklý problém. Vaše dítě potřebuje matku odpočatou a svěží, mám za to, že je lepší raději dítě dříve přestat v noci kojit a raději být odpočatá a spokojená. Lexaurin v době kojení nedoporučuji.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: