Neštovice

  • Dotaz od: A.VÍTKOVÁ
  • Publikováno: 27.2.2009
  • uLékaře.cz

DOBRÝ DEN,CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT CO JINÉHO NEŽ TEKUTÝ PUDR BY MOHLO NEJLÉPE POMOCI PŘI NEŠTOVICÍCH.JEDNÁ SE O 5 LETÉ DÍTĚ.A POKUD BY TO CHYTLA I DCERA,TÉ JE 1 ROK,ZDA MŮŽE TAKÉ UŽÍVAT NĚCO JINÉHO.BYLO MI DOPORUČENO KOUPELE V HYPERMANGANU.JE TO VHODNÉ?PRÝ JE TO ÚČINNÉ.DÁLE BY MĚ ZAJÍMALO,ZDA JE PRO PRABABIČKU DĚTÍ - 79 LET,NEBEZPEČNÉ NAKAZIT SE,NEVÍ,ZDA JIŽ NEŠTOVICE MĚLA.ASI JE LEPŠÍ JI NENAVŠTĚVOVAT?DĚKUJI MOC.PĚKNÝ DEN.VÍTKOVÁ.

Odpověď odborníka:

1) u pětiletého dítěte doporučuji endiaronovou pastu ( volně prodejné) k místnímu použití a celkově při teplotě nad 38 st.paracetamol a při svědění antihistaminika ( názvy nemohu uvádět). 2)roční dítě je velmi ohrožené nákazou, pokuste se děti izolovat, pokud to jde, neštovice jsou infekční do doby, než zaschne poslední puchýřek. Pokud ale dítě onemocní, nedá se nic dělat, v léčbě postupujte jako u staršího. 3) k babičce raději vůbec nechoďte, neštovice v tomto pokročilém věku probíhají mnohem hůře a s častějšími komplikacemi, než u malého dítěte.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: