Neštovice-recidiva

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli je u mě možné opětovné nakažení planými neštovicemi od mého kamaráda, kterého jsem já sám nakazil. Puchýřky se mi už skoro zhojily, jsou to zhruba 2 týdny od propuknutí. Mohu to od něj chytit znovu v takto rané fázi po vyléčení? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kubo! Nikoli, po prvním nakažení virem planých neštovic (varicella zoster) tento virus přetrvává v těle a neštovice nadále již nezpůsobuje, jako ani není možná opětovná nákaza. Virus se však může uvnitř v těle aktivovat a způsobovat tzv. pásový opar.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: