Neštovice v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na neštovice v těhotenství. Mám 3letého syna a ve školce přímo u něj ve třídě se objevili neštovice. Zatím pouze u jednoho dítěte. Já jsem zistila že jsem pravděpodobně těhotná asi tak max 6. týden. Jsou pro mě nebezpečné když jako malá jsem je neměla a syn je zatím také nemá. Děkuji za odpověď. Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie, bohužel virus planých neštovic je nebezpečný pro miminko i v prvním trimestru. Může způsobit poškození zraku, sluchu a mozku plodu. Proto radím raději syna ze školky vezměte např. k babičkám "do karantény" - je možné, že už je nakažen, ale infekce se ještě nerozvinula. Riziko, že byste od něj mohla neštovice dostat, je pak velmi vysoké.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
neštovice | Od: babička | 16.2.2012 13:00
Dcera se bohužel v 1. trimestru těhotenství dostala do kontaktu s dítětem nemocným neštovicemi, objevil se jí opar na rtu. Sama neštovice v dětství prodělala. Vnučka se narodila s těžkým postižením sluchu a zraku (rozštěpem sítnic ). Dle lékařů je to důsledek neštovic.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: