Neštovice v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se optat. Mám dvě děti 6 a 9. Jsem v 10. týdnu těhotenství. Ještě neprodělali neštovice a pravděpodobně já také ne. Co se stane, pokud se nakazí a mě také? Je to hodně nebezpečné? Slyšela jsem o injekci, po které se už neštovice prodělají. Mám o ní uvažovat pro sebe nebo pro děti? Nebo je to malé riziko? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud vy sama jste chorobu neprodělala, tak nyní, když jste těhotná, představují neštovice velké riziko pro plod, ale očkování v těhotenství vhodné není. Doporučovala bych proto nechat naočkovat všechny člany rodiny, kteří infekci neprodělali, aby tuto případnou infekci na vás nepřenesli.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: