Neštovice v těhotenství

Dobrý den, prosím Vás o zodpovězení mého dotazu ohledně rizika nákazy neštovicemi v těhotenství. Jsem v 12tt a mám tříletou dceru. Byla u nás na návštěvě kamarádka se svojí dcerou, která byla před 2 týdny v kontaktu s dětmi, které měly neštovice. Řekla mi to až po delší době, její dcera neštovicemi ještě neonemocněla (jen minulý týden lehká viróza+teplota a 2 dny průjem, v době návštěvy u nás už byla v pořádku). Já sama jsem v dětství neštovice prodělala, ale přesto mám strach, jestli přece jen nemohla být infekční a jestli můžu být já (přesněji řečeno plod) nějak ohrožen a to i v případě jestli onemocní moje dcera. Nebo když jsem neštovice už prodělala v dětství, mám už doživotní protilátky v těle? Jinak si říkám, že by ale člověk nemohl ani vyjít ven z domu, aby se nebál, že něco chytne. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den , pokud jste neštovice prodělala měla byste mt doživostně protilátky, nákaza plodu je velice nepravděpodobná, i když možná.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x