Neúspěšná hormonální terapie

Děkuji paní MUDr. Šimůnkové za odpověď a omlouvám se za nedostačující dotaz. Pokusím se o konkrétnější popis. Noretisteron mi byl předepsán v říjnu 2007 na pravidelnost menstruace a hlavně, abych ji neměla jednou 4 dny a příště to bylo třeba i 12 dní, i když nebyla nějak výrazná. Byl mi objeven i myom, který se postupně zmenšuje. Dnes je asi 1,6cm. Letos v březnu, při braní dávky noretisteronu, jsem už pociťovala nevolnosti. V dubnu, den před vzetím prvního noretisteronu, jsem dostala menstruaci,/ Noretisteron jsem měla brát vždy 22. den po menstruaci, po dobu 5 dnů/ která trvala 14 dní, takže ke vzetí prášku ani nedošlo. Další měsíc jsem si už noretisteron nevzala a vyčkávala jsem zda to dostanu. Nedostala jsem a šla k lékařce. Dostala jsem injekci na vyvolání menstruace, která se měla objevit do 10 dnů. Nestalo se tak. Začala jsem trochu špinit až v srpnu, tak jsem si, teď už 17 den, opět vzala noretisteron na 10dní, jak jsme byly s lékařkou předběžně dohodnuté. Tentokrát mi bylo dost nevolno, jakoby na infarkt, měla jsem stále sucho v puse i mně pálil jazyk a bylo mi na omdlení.Menstruace/slabá/ trvala 8dní a ani po tuto dobu mi nebylo nejlíp. Šla jsem na kontrolu a vše jsem vylíčila lékařce. Zkusila mi dát orgametril s tím, že pokud mi opět nebude vyhovovat, tak by navrhovala orgány odstranit, abych nemusela brát žádné prášky. Doporučuje to i vzhledem k tomu, že moje maminka zemřela na rakovinu spodku. Při každé kontrole/ určitě 3x do roka/ vše prohlíží ultrazvukem. Mimo nějakých cyst a toho myomu, zatím, neshledává při vyšetření vážnější problémy. Také mi doporučila, vzhledem k občasným návalům, Mabelle, které beru asi 4 měsíce, jeden prášek denně. Snad jsem na nic nezapoměla a ještě jednou prosím o posouzení. Co se dá ještě dělat jiného, pokud mám problémy s těmi prášky a nevyhnula bych se jim ani po odebrání orgánů. Moc děkuji za Váš čas. Eva

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že po takto dlouhé době konzervativní terapie s nevalným efektem je její další pokračování zbytečné. I vzhledem k vašemu věku a k rodinné anamnéze rakoviny gynekologických orgánů bych jednoznačně doporučovala chirurgické řešení.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: