Nitroděložní tělísko

Mám nitroděložní tělísko 5,5 roku jaká je pravděpodobnost otěhotnění?A jaké mohou být potíže pokud si jej nevyměním zatím jsem žádné potíže neměla,jak dlouho může spolehlivě fungovat?Děkuji

Odpověď odborníka:

Tělísko je funkční po dobu, po kterou je v děloze. Doporučuje vyměnit po 5 letech za jiné, protože bez této výměny Vám vzrůstá riziko aktinomykosy. Je to zánět, který se projevuje ztvrdnutím postižených orgánů v dutině břišní a sám od sebe nemizí. Tento zánět se prakticky vyskytuje jen v případě dlouho nevyměněných nitroděložních tělísek.
S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: