Norethisteron

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Brala jsem antibiotika a dostala jsem po 10 dnech opakovanou menstruaci. Protože druhá menstruace trvala devátý den, zašla jsem ke gynekologovi a po vyšetření pohmatem a sonem mi řekl, že antibiotika byly silné a celou menstruaci mi to rozházelo. Proto jsem dostala tabletky Norethisteron 5 mg na zastavení a upravení menstruace 2x denně 1 tabletku na 10 dnů. Problém je ale v tom, že mezi nežádoucími účinky patří výskyt zánětu žil, sraženiny a další. Proto bych se chtěla zeptat jak je riziko vzniku vysoké za těch 10 dnů užívání a jestli se má člověk obávat? Nebo jestli si mám nechat po těch deseti dnech vyšetřit krev?? Jsem kuřačka, neberu antikoncepci a ani žádné jiné léky. Omlouvám se za dlouhý dotaz. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, krátkodobé podávání nevadí, tyto ůčinky se vyskytují při podávání dlouhodobém (delším než cca 2měsíce ). Pokud ale chcete dále kouřit, je to na vás, podstatně se zvyšuje riziko trombos i bez užívání léků nebo horm.antikoncepce. Budte na sebe opatrná, kdyby se dostavily jakékoli prolémy - s dýcháním (dušnost,bolest na hrudi) nebo bolesti a otékání lýtek, k lékaři si dojděte. Jen pro vaši informaci, existuje odvykací tzv.elektronická cigareta a nebo informace o odvykání kouření najdete na stránkách www.stop-koureni.cz/. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: