Norethisteron

Dobrý den, prosím o radu.Před rokem jsem prodělala po porodu povrchový zánět žil.Dle současného UTZ vše vpořádku.žíly průchodné.Tenhle měsíć jsem začala krvácet v době ovulace a dle gynekoložky mi byl předepsát norethisteron 2tabelty denně a na zánět dělohy antibiotika sumetrolin 2xdenně.Mám prokázanou mutaci genu MTHFR C677T zvýšené riziko.Mám se obávat že mi tyto léky mohou zbůsobit nějaké žilní potíže?Norethisteron mám užívat 14dní a sumetrolin 10dní.Nemůžou mi způsobit nějaké komplikace?dle cévaře bych neměla užívat žádné hormonální léky.Antikoncepci neberu tělíško nemám.V takové malé dávce hrozí mi něco?děkuji za odpověd a jsem s pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prodělaný povrchový zánět žil není kontraindikací k užívání hormonálních léků, hormonální antikoncepce. Ani samotná mutace MTHFR není závažným rizikovým faktorem pro vznik trombózy. Komplikací bych se neobávala.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mikrobiologické vyšetření
Články: Mikrobiologické vyšetření
Mikrobiologické vyšetření...
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Léčba zrychleného tepu musí začít pravdivým dialogem
Články: Léčba zrychleného tepu musí začít pravdivým dialogem
Zvýšená tepová frekvence...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
V laboratoři zjistí užívání některých drog i po měsících!
Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Články: Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Klíšťata nemá v lásce asi...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: