Nutnost sádry

Dobrý den, před týdnem jsem nešikovně upadl při sportovní činnosti. Při pádu jsem si přilehl pravou luku. Na lokti jsem měl malý otok a hybnost byla snížena. Po rentgenu byl verdikt: RTG: drobné projasnění na hlavičce radia interaartikulárně. Dg: v.s. infrakce hlavičky radia. Dostal jsem na týden vysokou sádrovou dlahu. Bude po týdnu třeba sádra? případně na jak dlouho. V dlaze mě ruka nijak nebolí.. Díky za odpověď

Odpověď odborníka:

Ano sádrový obvaz je zcela na místě a měl by být přiložen cca 3 týdny. Poté rehabilitace, I drobnou zlomeninu není radno podceňovat, navíc bývá doprovázena poraněním okolních měkkých tkání. Jinak po předčasném sejmutí jsou delší dobu trvající potíže

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: