Nutnost operace

Dobrý den, chtěla bych se poradit s následujícím problémem. V květnu jsem dostala poprvé v životě-36 let/co vím/ sinusitidu a brala jsem na to Klacid 500mg á 12 hod po dobrání se problémy vrátily /hladinky na rtg/ a dostala jsem Augmentin 1g á 12 hod. Pak jsem ještě brala Vercef od OL pro laryngytidu a zadní rýmu. Při kontrole Na ORL mi lékařka dělala vyšetření endoskopem: rhino septum středem, hypertrofické sliznice povšechně, maximum na dol. nos. skořepách bilat. Phyryngo nosohltan volné, sliznice hypertofické povšechně. Závěr: Rhinosinusitis chron. hypertr. ORL lékařka mi změnila léčbu - již od r. 2004 jsem brala Letizen /astma a alergie na bakterie HCD a DCD/, dala mi prý novější Xyzal a Nasonex. Doporučuje mi operaci, při které mi rozšíří výstup z dutin a snesení hypetrofické sliznice. Chtěla bych se poradit, zda je operace nutná? Můj stav se nyní zkompiloval nálezem FSGS -onemocnění glomerulů a bude mi nasazena léčba cyklosporinem A. Vím, že po s ním budu náchylnější na všechny infekce, ale já už teď chytnu všechny bacily" co jdou kolem mě" Doporučujete mi podstoupit ORL operaci ještě před nasazením cyklosporinu A nebo mám vyčkat, jak vše bude pokračovat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně bych doporučoval podstoupit operaci ještě před nasazením cyklosporinu A. Vzhledem k tomu, že se jedná o přípravek ovlivňujcí imunitní systém, budete pak náchylnější ke všem infekcím, a proto je třeba potenciální ložiska infekce odstranit. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x