Očkování hexavakcínou

Dobrý den, chci se zeptat, mám půl ročního syna, máme za sebou dvě dávky Infanrix Hexa. První měl ve 3 měsících druhou pak ve 4,5 měsících kvůli atop. ekzému jsme museli posunout. Syn očkování špatně snáší, je nespavý, ubrečený, má otok nožičky, teploty, nechut k jídlu, teploty. ráda bych ho nechala naočkovat ve schématu 2+1, je to možné? a vezmou mi ho do školky? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud chceme využít tzv. schéma 2 + 1, musí mezi 1. a 2. dávkou uplynout nejméně dvouměsíční interval, Ve vašem případě byl interval 1,5 měsíce. Očkování by tedy nemuselo být účinné. Doporučuji dokončit schéma standardní 3+1, které je pro ČR doporučováno vzhledem k epidemiologické situaci. Nežádoucí účinky, které popisujete, jsou sice nepříjemné, ale určitě jsou přijatelnou daní za ochranu zdraví, které Váš chlapeček po očkování bude mít. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x