Očkování priorixem

Vážená paní doktorko Moravcová, prosím o odbornou radu, za jak dlouho po přisátí klíštěte je bezpečné očkování živou vakcínou (Priorix) u dvouletého dítěte? Mám obavy z možného souběhu případných nežádoucích účinků, které jsou u této vakcíny pozdní a zároveň borreliozy, kde může být inkubační doba dlouhá a také může probíhat skrytě, bez jasných příznaků. Děkuji mnohokrát za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Případná borelióza by neměla ovlivnit očkování Priorixem, ale při virové infekci klíšťovým zánětem mozku očkování Priorixem není vhodné. Vzhledem k inkubační době klíšťového zánětu mozku bych nedoporučila očkovat alespoň 2 týdny po přisátí klíštěte.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: