Očkování priorix

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda výskyt roztroušené sklerozi v rodině by mohlo být bráno jako kontaindikace tohoto očkování. Vím, že je očkování lepší, než kdyby tyto nemoci měla dcera prodělat, ale mám také obavu z toho, aby u ní náhodou nebylo očkování touto živou vakcínou spouštěčen roztroušené sklerozy. Naše pediatrička moje obavy chápe a tudíž jsem neměla problém o odložení očkování zatím po 2 roce. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Karolino,chápu Vaše obavy, ale není mi známa skutečnost, že by výskyt autoimunitního onemocnění v rodině, byl kontraindikací podání atenuované vakcíny zdravému dítěti.Dosud se nepotvrdilo ani podezření na asociaci mezi očkováním proti virové hepatitidě typu B a RS a obava z autoimunitní reakce není v současné době přijatelným důvodem pro odklon od současné imunizační praxe. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: