Ockovani proti rakovine del.cipku

dobry vecer preju...prosila bych vas o radu v ockovani proti rakovine delozniho cipku... byla jsem 15.12.2015 na konizaci Cin 1 po 2tydnech kontroly me zjistili ze mam problem i uvnitr cipku tak musim jit na dalsi konizaci znovu takze me zjistili Cin 3 a pan doktor me rekl at se necham ockovat Gardasilem 9 a druhy ze nemam spechat tak nevim co delat..ja jsem toho nazoru ze kdyz mi to ted odstrani podruhe vratim se na zacatek a budu sledovana kazde 3 mesice tak nemuze vzniknot zadne dalsi nebezpeci a s nazorem se shoduji s dalsimi lidmi...muzete mi prosim poradit jak se v teto situaci zachovat kdyz vas jeden lekar tlaci a druhy naopak...dekuji vam moc za vasi odpoved a za vas cas...s pozdravem Ivana

Odpověď odborníka:

dobrý den, byl-li druhý pokus konizaci úspěšný (žádné změny přes okraj odstraněné tkáně), je nanejvýš vhodné očkovat at už Gardasilem či Cervarixem (jeho efekt na HPV je též 100%), jen závisí na tom, zda CIN3 byl HPV pozitivní nebo ne (7% rakoviny je z genetické mutace)

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Štítná žláza a oči: větší souvislost, než se zdá
Články: Štítná žláza a oči: větší souvislost, než se zdá
Štítná žláza a oko – dva...
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Články: Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Potíže s cévami jsou dnes...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Infekce močových cest
Články: Infekce močových cest
Prochladnutí organismu může...
Roztroušená sklerosa
Články: Roztroušená sklerosa
Jedná se o poměrně časté...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: