Oddálení menstruace a změna dne začátku pauzového týdne

Dobrý den, používám antikoncepci Vreya a jsem s ní velice spokojená. Ptala jsem se už na jiných poradnách a tam mi řekli, že je možné vzít i 3 blistry v řadě za sebou bez pauzy. Mně se to ale moc nelíbí, mám obavy z toho, že by to mohlo mít nějaký následek apod. Ale potřebovala jsem skutečně oddálit menstruaci 2krát a pro příští lepší a větší pohodlí bych chtěla změnit i den začátku pauzového týdne. Z úterka na pátek. Ve schématu je zakreslen zeleně první blistr, modře blistr druhý, oranžově třetí blistr, ze kterého bych si chtěla vzít jen 10 pilulek a pak mít sedmidenní pauzu - fialově. Je to možné takto udělat a změnit tak zároveň i první den pauzového týdne z úterka na pátek? Nebo mám raději dobrat celý blistr, pak mít pauzu od úterý a změnit den až za další měsíc? A bude takto antikoncepce fungovat, nebude snížen její účinek? Děkuji mnohokrát za odpověď. S pozdravem P. K.

Odpověď odborníka:

Nejlepší způsob je skutečně užívání tablet bez přerušení až 3 cykly za sebou ,následky to nemá žádné.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: