Odstranění dělohy

Je mi 36 let, mám dvě děti a další již neplánujem. Rok mám zavedenou mirenu, do listopadu jsem kojila, po té mi pravidelně přichází menstruace, která trvá 14 dní a pak ještě 5 dní špiním. Gynekolog mi předepsal oestrogel a i při aplikaci 3X denně jsem nepřestala krvácet. Nyní mám 4 den orgametril a špinění stále nepřestává. Zvažuji odstranění dělohy, ale bojím se vedlejších účinků jako problémy s vylučováním, únik moči, ztráta chuti na sex a podobně. Ale jinak už nevím jak to vše řešit. Je mi to velice nepříjemné a manželské soužití také nefunguje. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Milá Katko, odstranění dělohy je dost radikální operace, takže bych jí volila opravdu jako poslední možnost. U vás bych spíše odstranila nitroděložní tělísko a zkusila zjistit příčinu krvácení - hormonální profil, ultrazvukové vyšetření, či eventuelně hysteroskopie, pokud by už samotné odstranění tělíska váš problém nevyřešilo. Po odstranění tělíska jsou i jiné možnosti hormonální léčby než ty, co jste užívala doteď a je velká pravděpodobnost, že by vám jiná léčba zabrala. Domluvte se se svým gynekologem a přeji vám brzké zlepšení.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Krev ve stolici? Příčin může být celá řada
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trápí vás vaginální infekce? Řešením může být hormonální antikoncepce
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
Klíště vám může znepříjemnit život, na ochranu přitom stačí 14 dnů
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: