Odstranění dělohy

Dobrý den, je mi 40 let a chtěla bych se zeptat na problémy spojené s děložním čípkem. Před rokem jsem měla špatné výsledky stěrů, paní doktorka mi říkala, že jsou tři stupně a já měla ten nejtěžší, podstoupila jsem tedy seřezání čípku, vzorek se poslal na histologii a dle histologie bylo vše v pořádku. Při další kontrole za půl roku to bylo taky ok, a teď po roce byly výsledky zase špatné. Znovu jsem byla před týdnem na seřezání, a teď čekám na výsledky. Paní doktorka mi vzhledem k opakovaným problémům navrhla odstranění dělohy. Chtěla bych se zeptat, jestli v případě, že by tentokrát výsledky dopadly špatně, tak odstranění dělohy by tento problém vyřešilo bez případných chemoterapií apod.? A naopak v případě, že výsledky dopadnou dobře...je lepší odstranění podstoupit jen pro jistotu?

Odpověď odborníka:

Pojem špatné výsledky je příliš široký, než aby z něj bylo možno něco dovozovat. Píšete li 3 stupeň jedná se pravděpodobně o dysplazii 3 stupně. Vzhledem k tomu,že již jste po konizaci a ve věku 40 let není příliš pravděpodobné,že by jste uvažovala o další graviditě bylo by odstranění dělohy pro vás dobrým vyřešení problémů s největší pravděpodobností bez jakékoliv další léčby.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x