Opakované angíny

Dobrý den, můj 5-ti letý synovec bývá často nemocný - navštěvuje MŠ, před 2 roky podstoupil odstranění nosních mandlí, ale asi mu opět dorostly, neboť jeho nemocnost neklesla, naopak. Od března 2008 jej trápí časté angíny - každých 14 dní, k tomu dostal v červnu 2008 opět angínu spojenou s neštovicema. Od dneška má opět angínu. Pokaždé dostane ATB. Předešlé výtěry z krku byly negativní. Ve 3 letech mu byl zjištěn zlatý stafylokok v uchu po opakovaných zánětech. Mám podezření, zda to nějak nemůže souviset s jeho angínami. Také si myslím, že mu ATB pomalu přestávají zabírat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Antibiotika by se měla vždy nasazovat s ohledem na konkrétní nález ve výtěrech. Pokud byl mimo jiné zjištěn zlatý stafylokok, ten bývá někdy velmi rezistentní k ATB léčbě, doporučovala bych nechat vyrobit autovakcínu z vlastních výtěrů a takto ho přeléčit. Další možností při opakovaných infektech dýchacích cest je očkování Prevenar.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: