Operace bederní páteře

Dobrý den, jsem po dvou operacích bederní páteře. První před 4 roky - "oseknutí" plotýnky L4/5 a nyní 7 měsíců po dynamické náhradě L4/5. Chtěla bych se zeptat, jaká jsou rizika při těhotenství. Děkuji

Odpověď odborníka:

Během těhotenství dochází k hormonálně podmíněnému "rozvolnění" vazů, měknutí chrupavek - je to zcela fyziologický jev, který má připravit skelet k porodu. Ale samozřejmě to s sebou nese "povolení" kloubů, vč. páteře, větší nestabilitu a náchylnost k různým podvrtnutím, posunům apod. Navíc ve druhé polovině gravidity k tomu přistupuje zvýšení hmotnosti a zátěž právě především bederní oblasti. Poraďte se se svým ortopedem, možná by bylo na místě i nošení korzetu. Samozřejmostí je rozumná fyzická zátěž s opatrným posilováním zádových svalů, pozor na pády a jiné úrazy, vyhněte se silovým sportům a činnostem.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x