Operace tříselné kýly

Dobrý den, chci se zeptat jestli je možné provádět operaci tříselné kýli na některém pracovišti v ČR v lokální anestezii? Jestli ano, tak na kterém? Je mi 74 let a nosím pás a již dvakrát se mi to vyboulilo, ted mě chtěli operovat a zjistili že mám srdeční aritmii spatnou a že musí počkat než se to spraví. Tento rok jsem byl již dvakrát v narkoze kvůli ledvinovým kamenům a ted mi řekli že už bych se nemusel probudit. Děkuji za brzkou odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, výkon je v krajním případě možno provést i v lokální anestesii, myslím, že to zvládnou na všech chirurg. pracovištích, pokud tedy kýla není příliš velká, klidně se můžete obrátit i na naši kliniku v Motole. Nicméně ve většině případů se volí spinální anestesie ( umrtvení od pasu dolů ),která je mnohem elegantnější. Který typ anestesie je nejvhodnější však rozhoduje anestesiolog.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: