Operace tříselné kýly

Dobrý den vážený pane doktore. Mám dotaz ohledně operace levostranné tříselné kýly. Rád chodím do posilovny a celkově sportuji, za měsíc mě čeká laparoskopie a chtěl bych se zeptat, zda-li budu ještě někdy moci posilovat břísní svalstvo (např. leh-sed) atd. Vím, že to jistě nebude hned, ale půjde to ještě někdy? Nerad bych měl recidivu, ale vzdát se toho také nechci. Předem děkuji za Vaši odpověď a jsem s pozdravem. Petr Flekanec.

Odpověď odborníka:

Myslím, že se vašim pohybovým aktivitám pozvolna a dosovaně budete moci určitě věnovat. Laparoskopická operace kýly právě návrat k těmto fyzickým činnostem více umožňuje než klasická operační cesta. Při této laparoskopické operaci jsou uplatňovány i kylní branku zpěvňující postupy takže bycjh se sportovní činnosti neobával.Přesto bych postupoval postupně a pokud průběh bude bez komplikací plnou zátěž bych rezervoval až na dobu 6 týdnů po operaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x