Operace tříselné kýly

Dobrý den, před 3 týdny jsem prodělal laparoskopickou operaci tříselné kýly na levé straně. Po třech týdnech jsem naložil cca. 30ks dlaždic kdy jedna vážila cca. 13 kg. Od té doby mě bolí levé varle. Může mít na tuto bolest výše uvedená fyzická zátěž ? Bolest je mírná ovšem při dotyku se bolest rapídně zvětší, bolí spíš nadvarle než varle. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vlastimile. Jistě Vás v nemocnici poučili, že byste neměl dělat cokoliv fyzického po dobu 3 měsíců od operace, kdy je břišní stěna ideálně prohojená. Během operace se operuje i v oblasti cévního zásobení varlete, jeho obalů a chámovodu. Proto velmi často dojde k tomu, že se vytvoří hematom na příslušné straně v oblasti šourku, anebo minimálně pooperační výpotek v obasti nadvarlete aj. Možnou fyzickou aktivitou jste toho docílil. Doporučil bych Vám, abyste kontaktoval lékaře a pracoviště, kde Vám zákrok provedli, a nechal se vyšetřit pro vyloučení případné recidivy kýly či jiné komplikace. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: